V areáli Nemocnice A. Leňa pribudnú desiatky parkovacích miest.

02.06.2011 Humenné

Humenné 2. júna (TASR) - V areáli Nemocnice Andreja Leňa v Humennom by mali pribudnúť v tomto roku nové parkovacie plochy. Po ich výstavbe bude návštevníkom zdravotníckeho zariadenia, spolu s existujúcimi parkoviskami v jeho blízkosti, celkovo k dispozícii približne 140 miest pre státie osobných motorových vozidiel.
Dve existujúce parkoviská v blízkosti nemocnice sú v dopoludňajších hodinách často obsadené. Vedenie zdravotníckeho zariadenia sa v súčasnosti zaoberá viacerými štúdiami, ako by dobudúcna problémy s parkovaním vyriešilo.
"V tomto období máme pripravené tri varianty zmeny parkovania v humenskej nemocnici. V tejto chvíli skúmame, ktorý bude v nadväznosti na kapacitu a logistiku áut v klasickom dennom režime najvhodnejší," informoval generálny riaditeľ nemocnice Norbert Schellong.
Podľa predbežného plánu by malo vzniknúť na voľnom trávnatom priestranstve priamo v areáli nemocnice približne 70 nových parkovacích miest. "Výstavbu plánujeme začať už v tomto roku," vysvetlil Schellong s tým, že o termíne jej realizácie rozhodne v nasledujúcom období rýchlosť získania príslušného stavebného povolenia.
Nové parkovisko bude podľa Schellonga spoplatnené. "Za vjazd do areálu humenskej nemocnice sa v súčasnosti platí, na tomto systéme neplánujeme nič meniť. Ide o štandard na celom Slovensko a je to spôsob, ako môžeme udržiavať infraštruktúru vo vnútri nemocnice a zabezpečiť komfort jej návštevníkov," poznamenal.
 

Vyberte región